Σάββατο 4 Μαρτίου 2017

Κορμός ή Μωσαικό ή γλυκό Σαλάμι

Υλικά :

1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
100 γρ μαργαρίνη
200 γρ σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη
4 κ.σ κακάο
1 πακέτο μπισκότα πτι- μπερ
2-3 κ.σ κονιάκ (αν το δώσετε σε παιδιά μην το βάλετε).

Εκτέλεση :

Σε μια κατσαρόλα και σε χαμηλή θερμοκρασία βάζουμε το ζαχαρούχο γάλα, τη μαργαρίνη, τη σοκολάτα και το κακάο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Μόλις λιώσει η σοκολάτα και ανακατευτούν ωραία τα υλικά μας κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε τα μπισκότα αφού τα σπάσουμε σε χοντρά κομμάτια με τα χέρια μας και ανακατεύουμε να ενσωματωθούν στο μείγμα. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο. Στρώνουμε στον πάγκο μας ένα μεγάλο κομμάτι λαδόκολλα ή μεμβράνη ότι βολεύει τον καθένα και βάζουμε το μείγμα οριζόντια και το πλάθουμε να γίνει σαν κύλινδρος όσο μπορούμε με τη βοήθεια της μεμβράνης ή λαδόκολλας. Το τυλίγουμε πολύ σφιχτά και το βάζουμε στην κατάψυξη για αρκετές ώρες να σφίξει. Αφού γίνει το γλυκό κόβουμε ένα μεγάλο κομμάτι λαδόκολλα και ΄ρίχνουμε πάνω του ζάχαρη άχνη αρκετή και ρολάρουμε επάνω το γλυκό. Κόβουμε όσες φέτες θέλουμε και το υπόλοιπο το αποθηκεύουμε πάλι στην κατάψυξη.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου