Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017

Κριτσίνια με καλαμποκάλευρο

Υλικά :

140 γρ αλεύρι γ. ο. χ
140 γρ καλαμποκάλευρο
1/2 κ.γ. baking powder
1/2 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ ζάχαρη
50 γρ ελαιόλαδο
130 γρ νερό
Σουσάμι για το πασπάλισμα ή μαυροσούσαμο ή παπαρουνόσπορο

Εκτέλεση:

Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατεύουμε με το χέρι μας μέχρι να γίνει μία εύπλαστη ζύμη, μαλακή και να μην κολλάει. Βγάζουμε τη ζύμη στον πάγκο μας και με έναν πλάστη ανοίγουμε σε φύλλο ούτε πολύ λεπτό ούτε πολύ χοντρό. Με το κοφτάκι ή ένα μαχαίρι κόβουμε σε λωρίδες (όπως στη φώτο),πασπαλίζουμε με το σουσάμι και γυρίζουμε με τα χέρια μας το κάθε κριτσίνι να γίνει όπως στη φωτογραφία. Βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 στον αέρα μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα (περίπου 30 λεπτά).
TIP : Μπορούμε μέσα στη ζύμη να προσθέσουμε κεφαλοτύρι τριμμένο και μετά να ακολουθήσουμε την παραπάνω διαδικασία.















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου