Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2017

Μηλοπιτάκια Τριαντάφυλλο

Υλικά:

5 μήλα
1 συσκευασία  φύλλο σφολιάτας
ζάχαρη και κανέλα για το πασπάλισμα του φύλλου

Εκτέλεση:

Κόβουμε σε λεπτά φετάκια τα μήλα και τα βάζουμε να βράσουν σε 500 ml νερό μαζί με 3 κ.σ ζάχαρη. Τα βράζουμε μόνο για 3-4 λεπτά και τα στραγγίζουμε. Παίρνουμε ένα φύλλο σφολιάτας, το πασπαλίζουμε με ζάχαρη και κανέλα και το κόβουμε σε λωρίδες. Απλώνουμε επάνω πολύ κοντά το ένα με το άλλο τις φέτες του μήλου και τυλίγουμε προσεχτικά σαν λουλούδι. Βουτυρώνουμε καλά τις θήκες από τη φόρμα και βάζουμε μέσα τα μηλοπιτάκια. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου