Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017

Μπισκότα Σαμπλέ με φυστίκι Αιγίνης

Υλικά:

140 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
100 γρ ζάχαρη
1αυγό
230 γρ αλεύρι γ.ο.χ
30 γρ κακάο
1/2κ.γ baking powder
1/4κ.γ αλάτι
1/4κ.γ βανίλια
50 γρ φιστίκια Αιγίνης χοντροκομμένα.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Σ ένα μπολ κοσκινίζω το αλεύρι με το baking powder, το κακάο και το αλάτι. Βάζω στον κάδο του μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη και τα χτυπάω μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτω το αυγό και τη βανίλια και συνεχίζω το χτύπημα για λίγο ακόμα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Χαμηλώνω την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτω το μίγμα του αλευριού και συνεχίζω το χτύπημα μέχρι να δημιουργηθεί μια ωραία ζύμη. Χαμηλώνω στο ελάχιστο το μίξερ και προσθέτω τα φιστίκια. Κόβω ένα μεγάλο κομμάτι λαδόκολλα και βάζω τη ζύμη μέσα. Την πλάθω με τα χέρια να γίνει σαν ρολό. Τυλίγω σφιχτά τη λαδόκολλά και βάζω στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες. Μετά κόβω σε ισοπαχή κομμάτια και βάζω σε ταψί με λαδόκολλα για να ψηθούν. Ψήνω στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά. Αφήνω να κρυώσουν καλά πριν τη δοκιμή τους.






1 σχόλιο: