Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2017

Η Κυρά Σαρακοστή

Υλικά :

3 κούπες αλεύρι γ.ο.χ
1 κούπα αλάτι
1 κούπα νερό.

Εκτέλεση :

Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι με το αλάτι και προσθέτουμε σιγά σιγά ζυμώνοντας το νερό΄. Ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια εύπλαστη ζύμη. Έχουμε στην άκρη λίγο επιπλέον αλεύρι ή νερό γιατί μπορεί να χρειαστεί να προσθέσουμε. Βάζουμε ένα μεγάλο κομμάτι λαδόκολας στον πάγκο μας και βάζουμε επάνω τη ζύμη. Με έναν πλάστη την ανοίγουμε σε φύλλο. Εκτυπώνουμε την κυρά Σαρακοστή, βάζουμε επάνω στη ζύμη το χαρτί και με ένα μαχαίρι κάνουμε το περίγραμμα. Μετά διακοσμούμε όπως μας αρέσει. Δεν ξεχνάμε να βάλουμε ένα σταυρό πάνω από το κεφάλι της, να κάνουμε μια τρύπα έτσι ώστε να την κρεμάσουμε όταν ετοιμαστεί όπως επίσης δεν βάζουμε στόμα. Βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου. Δεν μας ενδιαφέρει να ψηθεί η ζύμη αλλά να στεγνώσει.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου