Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2017

Γλυκά Ψωμάκια ''Σαλιγκαράκια''

Υλικά για τη ζύμη:

500 γρ αλεύρι
1 φακελάκι μαγιά σε σκόνη
50 γρ ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
2 αυγά
125 ml γάλα χλιαρό
100 γρ βούτυρο λιωμένο.

Για τη γέμιση :
φτιάχνουμε 1 φακελάκι άνθος αραβοσίτου με γεύση βανίλια(όχι στιγμής) και χρησιμοποιούμε 5-6 κ.σ περίπου,
50 γρ σταφίδες μαύρες
μαρμελάδα βερίκοκο.

Εκτέλεση:

Σ ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με τη μαγιά, προσθέτουμε τα αυγά, την ζάχαρη, το αλάτι ,το βούτυρο και το γάλα. Ζυμώνουμε τη ζύμη για λίγο μέχρι να γίνει ένα ζυμάρι που να μην κολλάει. Την τοποθετούμε σ ένα μπολ ελαφρά λαδωμένο, τυλίγουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να φουσκώσει. Φτιάχνουμε την κρέμα άνθος αραβοσίτου σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και αφού γίνει η ζύμη την ανοίγουμε σε ορθογώνιο φύλλο. Απλώνουμε από πάνω την κρέμα(μπορεί να θέλει λιγότερη ποσότητα δεν θέλουμε να ξεχειλίζει)και βάζουμε και τις σταφίδες που τις έχουμε μουλιάσει από πριν για 15 λεπτά περίπου. Τυλίγουμε το ρολό προσεχτικά και κόβουμε με ένα κοφτερό μαχαίρι σε φέτες 2.5 εκ πάχος. Απλώνουμε τα ψωμάκια σε ένα ταψί με λαδόκολλα και τα αφήνουμε να ξεκουραστούν για 30 λεπτά. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα. Ζεσταίνουμε τη μαρμελάδα και μόλις βγάλουμε τα ψωμάκια από το φούρνο τα αλείφουμε με ένα πινέλο.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου