Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017

Τάρτα με φρούτα του δάσους

Υλικά:

1 συσκευασία έτοιμο φύλλο για τάρτες (ας κερδίσουμε λίγο χρόνο για ξεκούραση)
150 γρ αμύγδαλα λευκά.τριμμένα στο multi να γίνουν σκόνη,
100 γρ ζάχαρη άχνη
2 μικρά αυγά
ξύσμα από 1/2 πορτοκάλι
600 γρ φρούτα του δάσους(κατεψυγμένα).

Εκτέλεση :

Σ 'ένα μπολ βάζουμε το αμύγδαλο σε σκόνη, τη ζάχαρη άχνη, το ξύσμα και τα 2 αυγά και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να ομοιογενοποιηθούν τα υλικά και να γίνει ένα μείγμα σαν κρέμα. Το αφήνουμε λίγο στην άκρη να ΄΄σταθεί΄΄. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε πολύ καλά μια ταρτιέρα και βάζουμε ποσότητα από το φύλλο όσο είναι η ταρτιέρα. Το υπόλοιπο φύλλο το κόβουμε με κουπ- πατ καρδιά για να τις βάλουμε από πάνω. Αφού βάλουμε το φύλλο και καλύψουμε και τα πλαϊνά το τρυπάμε παντού με ένα πιρούνι. Στη συνέχεια βάζουμε την κρέμα που φτιάξαμε, την απλώνουμε ομοιόμορφα να πάει παντού και από πάνω βάζουμε τα φρούτα που τα έχουμε αφήσει λίγη ώρα να ξεπαγώσουν. Πάνω από τα φρούτα τοποθετούμε τις καρδιές που κόψαμε με το κουπ- πατ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 30- 40 λεπτά μέχρι να ψηθεί ωραία η τάρτα.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου