Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2017

Σπιτικά Πακοτίνια

Υλικά:

120 γρ μαλακό βούτυρο
450 γρ τυρί Cheddar
250 γρ αλεύρι γ.ο.χ 
1 κ.γ αλάτι
1/4 κ.γ πάπρικα γλυκιά (προαιρετικά)
1/4 κ.γ σόδα.

Εκτέλεση:

Σ΄ ένα μεγάλο ανακατεύουμε με το χέρι μας ή με ένα κουτάλι το βούτυρο με το τυρί να ανακατευτούν καλά. Σ' ένα άλλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, το αλάτι και τη σόδα. Τα προσθέτουμε στο μπολ με το μείγμα του τυριού και ανακατεύουμε πολύ καλά να ενσωματωθούν τα υλικά και να γίνει μια ζύμη που να πλάθεται. Σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια ρίχνουμε τη ζύμη και με τη βοήθεια ενός πλάστη την ανοίγουμε σε πάχος 1,25 εκ. Κόβουμε σε λωρίδες 5 εκ. Τις τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα και αν βάλουμε πάπρικα τα πασπαλίζουμε τώρα αν όχι τα αφήνουμε όπως είναι. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς με αέρα για 10-15 λεπτά περίπου μέχρι αν πάρουν ωραίο χρώμα. Όταν κρυώσουν γίνονται τραγανά. Όταν θα ανοίγουμε τη ζύμη καλό θα ήταν να έχουμε λίγο extra αλεύρι δίπλα μας σε περίπτωση που κολλάει η ζύμη.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου