Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2017

Κουλουράκια Πορτοκαλιού νηστίσιμα

Υλικά

1100 γρ αλεύρι γ.ο.χ 
500 γρ ζάχαρη,
350 γρ ηλιέλαιο
350 γρ χυμό πορτοκάλι
ξύσμα από 2 πορτοκάλια
2 βανίλιες ή 1 κ.γ βανίλια σε υγρή μορφή
15 γρ baking powder
10 γρ σόδα
1 κ.γ κανέλα
1/4 κ.γ γαρύφαλο
λίγο μέλι με νερό για το άλειμμα στο τέλος

Εκτέλεση

Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι με το baking powder. Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το ηλιέλαιο με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα σύρμα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Προσθέτουμε τη σόδα στο χυμό πορτοκάλι και κρατάμε το ποτήρι πάνω από το μπολ γιατί θα φουσκώσει και το ρίχνουμε στο μείγμα. Ανακατεύουμε πολύ καλά. Προσθέτουμε το ξύσμα, τις βανίλιες, την κανέλα και το γαρύφαλλο και ανακατεύουμε. Τέλος ρίχνουμε το αλεύρι λίγο λίγο και ανακατεύουμε απαλά με το χέρι μας. Θα πρέπει η ζύμη να είναι μαλακή και να μην κολλάει. 'Ισως χρειαστεί λίγο αλεύρι ακόμα. Πλάθουμε μικρά κουλούρια γιατί θα φουσκώσουν σε ότι σχήμα θέλουμε. Τα βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα. Βάζουμε σε ένα μπολάκι λίγο μέλι με λίγο νερό και το ανακατεύουμε και με ένα πινέλο αλείφουμε τα κουλούρια. Τα ψήνουμε για 10-15 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς. 'Όταν τα βγάλουμε από το φούρνο τα αφήνουμε να σταθούν 5-10 λεπτά και μετά τα αποθηκεύουμε.









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου