Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2017

Χαλβάς Σιμιγδαλένιος με καρύδια

Υλικά:

1κούπα ελαιόλαδο
2 κούπες σιμιγδάλι χοντρό
3 κούπες ζάχαρη
4 κούπες νερό
λίγα καρύδια χοντροκομμένα
1 κουταλάκι κανέλα

Εκτέλεση:

Πρώτα κάνουμε το σιρόπι,βάζουμε σε μια κατσαρόλα τη ζάχαρη και το νερό και τα αφήνουμε να βράσουν για 2-3 λεπτά. Σε μια άλλη μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το λάδι με το σιμιγδάλι κ ανακατεύουμε συνέχεια με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να καβουρντιστεί το σιμιγδάλι κ να γίνει σκούρο. Προσοχή θέλει συνέχεια ανακάτεμα.Μόλις πάρει το χρώμα που θέλουμε το κατεβάζουμε απ τη φωτιά και με πολύ προσοχή ρίχνουμε με μια βαθιά κουτάλα το σιρόπι.Στην αρχή καλό θα ήταν να βάζουμε το καπάκι της κατσαρόλας κατ ευθείαν. Αφού βάλουμε όλο το σιρόπι το ξαναβάζουμε στη φωτιά σε χαμηλή ένταση κ ανακατεύουμε ξανά με την ξύλινη κουτάλα,προσθέτουμε τα καρύδια κ την κανέλα. Μόλις δεν έχει πολλά υγρά κ ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας είναι έτοιμος. Το μεταφέρουμε σε φόρμα ή ατομικά φορμάκια και αφήνουμε να κρυώσει καλά πριν ξεφορμάρουμε.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου