Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2017

Ρολά Κανέλας

Υλικά για τη ζύμη:

75 γρ βούτυρο
25 γρ μαγιά νωπή
250 γρ γάλα χλιαρό
100 γρ ζάχαρη
450 γρ αλεύρι γ.ο.χ
λίγο αλάτι.

Υλικά για τη γέμιση:

50 γρ βούτυρο λιωμένο
5 γρ κανέλα
100 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
λίγη μαύρη ζάχαρη.

Εκτέλεση:

Λιώνουμε το βούτυρο σε κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά και το αφήνουμε στην άκρη μέχρι  να το χρειαστούμε. Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το χλιαρό γάλα και διαλύουμε τη μαγιά ανακατεύοντας με ένα σύρμα. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και βάζουμε το γάντζο στο μίξερ, χτυπάμε καλά να λιώσει η ζάχαρη, στη συνέχεια προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι που η ζύμη να ξεκολλάει  από τα τοιχώματα του μίξερ. Τέλος προσθέτουμε το βούτυρο και το αλάτι και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να απορροφηθεί το βούτυρο.Βάζουμε τη ζύμη σε ένα ελαφρώς λαδωμένο μπολ, τη σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 1 ώρα να φουσκώσει.Ανακατεύουμε σε ένα μπολ την ζάχαρη με την κανέλα, ρίχνουμε λίγο αλεύρι στον πάγκο και ανοίγουμε τη ζύμη σε ορθογώνιο 30*40.Με ένα πινέλο απλώνουμε το βούτυρο να πάει παντού και με τα χέρια μας ρίχνουμε το μείγμα ζάχαρης-κανέλας. Τυλίγουμε σε ρολό και κόβουμε σε κομμάτια 2 εκ. Τα τοποθετούμε σε ένα βουτυρωμένο ταψί και τα αφήνουμε για μισή ώρα να φουσκώσουν. Πρίν το ψήσιμο τα αλείφουμε με 1 κρόκο αυγού αραιωμένο με 1 κ. γλυκού νερό και πασπαλίζουμε με μαύρη ζάχαρη. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά περίπου μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου