Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2017

Μπισκότα με καστανή ζάχαρη

Υλικά:

400 γρ αλεύρι γ. ο. χ
200 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
130 γρ καστανή ζάχαρη
1 αυγό
2 βανίλιες ή 1 κ.γ βανίλια σε υγρή μορφή
40 γρ γάλα φρέσκο
40 γρ ελαιόλαδο,
1/2 κ.γ baking Powder,
extra καστανή ζάχαρη για το πασπάλισμα.

Εκτέλεση :

Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη πολύ καλά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να αφρατέψει το μείγμα. Προσθέτουμε το αυγό και τη βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα. 'Έπειτα ρίχνουμε το αλεύρι σιγά σιγά με το baking Powder εναλλάξ με το γάλα και το ελαιόλαδο και συνεχίζουμε το χτύπημα. Θέλουμε να γίνει η ζύμη απαλή. Τυλίγουμε με μεμβράνη τη ζύμη και τη βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα. Μετά κόβουμε μικρά μπαλάκια με το χέρι μας (εγώ τα ζύγισα 15 γρ το καθένα για να βγουν ομοιόμορφα) τα πλάθουμε στρογγυλά και τα βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα. Τα αλείφουμε με ένα πινέλο λίγο νερό και πασπαλίζουμε με καστανή ζάχαρη. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου