Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2017

Τσιζ Κέικ με βύσσινα

Υλικά για τη βάση του γλυκού:
300 γρ μπισκότα digestive
80 γρ βούτυρο λιωμένο
Υλικά για την κρέμα:
250 γρ κρέμα γάλακτος
300 γρ τυρί κρέμα
1/2 με 1 κούπα ζάχαρη άχνη
Υλικά για την επικάλυψη:
1 κομπόστα βύσσινα
2 κ.σ corn

Εκτέλεση:
Θρυμματίζουμε στο multi τα μπισκότα να γίνουν σκόνη, λιώνουμε το βούτυρο( όχι να κάψει) και τα ανακατεύουμε πολύ καλά να γίνει ένα μείγμα σαν βρεγμένη άμμος. Απλώνουμε το μείγμα σε μια αποσπώμενη φόρμα και το πατάμε με την πίσω μεριά ενός κουταλιού να είναι ομοιόμορφο παντού. Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μόνο για 5 λεπτά. Μόλις γίνει το αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά και ετοιμάζουμε την κρέμα. Χτυπάμε με το μίξερ την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντιγή όχι πολύ σφιχτή να είναι σαν γιαούρτι, προσθέτουμε το τυρί κρέμα και την ζάχαρη άχνη και  συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα. Αφού ετοιμάσουμε και την κρέμα την απλώνουμε πάνω από το μείγμα του μπισκότου και την φτιάχνουμε με μία σπάτουλα να είναι ομοιόμορφη. Βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει. Σε ένα κατσαρολάκι αδειάζουμε το υγρό μόνο από την κομπόστα βύσσινο και προσθέτουμε το corn flour. Βάζουμε σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε συνέχεια με ένα σύρμα για να μην μας "πιάσει". Με το που αρχίσει να βράζει το μείγμα κατεβάζουμε αμέσως από τη φωτιά ανακατεύοντας ταυτόχρονα. Προσθέτουμε και τα βύσσινα και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το μείγμα πάνω από την κρέμα τυριού και το φτιάχνουμε να πάει παντού. Το βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει και είναι έτοιμο.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου