Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2017

Αλμυρά κρουασανάκια

Υλικά:

1 κούπα χλιαρό γάλα
1 φακελάκι μαγιά
1αβγό ελαφρά χτυπημένο
1 φλιτζανάκι του ελληνικού καφέ ηλιέλαιο
1 κ.γ αλάτι
3 κούπες αλεύρι γ.ο. χ.

Εκτέλεση :

Ρίχνουμε σε ένα μπολ το χλιαρό γάλα με τη μαγιά και ανακατεύουμε με ένα σύρμα να διαλυθεί, προσθέτουμε το χτυπημένο αβγό, το λάδι, το αλάτι και ξανά ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το αλεύρι σιγά σιγά ζυμώνοντας με το χέρι μας μέχρι να γίνει μια εύπλαστη ζύμη .Μπορεί να μην το πάρει όλο το αλεύρι ή να χρειαστεί κι άλλο. Μόλις γίνει η ζύμη τη χωρίζουμε σε 5 ίσα μέρη και τα κάνουμε μπαλάκια. Ανοίγουμε με ένα πλάστη σε στρογγυλό φύλλο το κάθε μπαλάκι και το κόβουμε όπως την πίτσα. Βάζουμε τη γέμιση που μας αρέσει και τα τυλίγουμε σαν κρουασάν. Τα βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα ,τα αλείφουμε με αβγό και πασπαλίζουμε με σουσάμι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου