Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2016

Βασιλόπιτα

Υλικά:
5 αυγά
2 φλυτζάνια ζάχαρη
1/2 φλυτζάνι γάλα
1/2 φλυτζάνι χυμό πορτοκάλι
1 φλυτζάνι βούτυρο γάλακτος σε θερμοκρασία δωματίου (εγώ έβαλα Lurpak)
1/2 κ.γ κανέλα
1/2 κ.γ γαρύφαλο
1 κ.γ baking powder
1/2 κ.γ σόδα
1/2 φλυτζάνι κονιάκ
1 1/2 φλυτζάνι χοντροκομμένα καρύδια
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 βανίλια
500 γρ φαρίνα

Εκτέλεση:

Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια και τα χτυπάμε μαρέγκα. Μετά χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν, τότε ρίχνουμε τους κρόκους έναν- έναν, το ξύσμα, την κανέλα, το γαρύφαλο. Διαλύουμε τη σόδα στο χυμό πορτοκάλι( το κάνουμε πάνω από το μπολ γιατί η σόδα θα φουσκώσει και θα χυθεί) το προσθέτουμε στο μείγμα μαζί με τη βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε εναλλάξ στο μείγμα το αλεύρι με το baking και το κονιάκ με το γάλα. Στο τέλος ρίχνουμε τα καρύδια και την μαρέγκα και ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί και αδειάζουμε το μείγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 1 ώρα μέχρι να γίνει το μείγμα μας.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου