Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2016

Καρυδόπιτα

Υλικά για την καρυδόπιτα:
6 αυγά
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα φρυγανιά τριμμένη
1 κούπα καρύδι τριμμένο(όχι σκόνη)
1 φακελάκι baking powder,
1 κ.γ κανέλα
1/4 κ.γ τριμμένο γαρύφαλο
1 βανίλια.
Υλικά για το σιρόπι:
2 κούπες ζάχαρη
2 κούπες νερό
3-4 κ.σ κονιάκ.

Εκτέλεση:

Χτυπάμε σε ένα μπολ τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να γίνει αφράτο το μείγμα. Σε ένα άλλο μπολ έχουμε ενώσει τη φρυγανιά, το baking, τη βανίλια και τα μπαχαρικά. Αρχίζουμε να ρίχνουμε λίγο λίγο τα στερεά υλικά στο μπολ με το μείγμα ζάχαρης ανακατεύοντας με ένα κουτάλι προσεχτικά να μην ξεφουσκώσει η ζύμη. Μετά ρίχνουμε και τα καρύδια σε μικρές ποσότητες και ανακατεύουμε. Αφού έχει ανακατωθεί καλά ρίχνουμε σε ταψί αντικολλητικό και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40- 45 λεπτά περίπου ανάλογα με το φούρνο. Όσο ψήνουμε ετοιμάζουμε το σιρόπι. Βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη σε ένα κατσαρολάκι και μόλις πάρει βράση το αφήνουμε για 1-2 λεπτά. Όταν ψηθεί το γλυκό τότε ρίχνουμε το κονιάκ στο σιρόπι και ανακατεύουμε. Κόβουμε σε κομμάτια το γλυκό και σιροπιάζουμε


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου