Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016

Μπάρες με βρώμη και μήλα

Υλικά:
2 κούπες νιφάδες βρώμης
1+1/4 κούπας αλεύρι γ. ο. χ
1 κούπα καστανή ζάχαρη
1+1/2 κ. γλ. κανέλα
1/2 κ. γλ μαγειρική σόδα
170 γρ βούτυρο λιωμένο
2-3 μήλα,
χυμό από 1πορτοκάλι
1 κ. σ ζάχαρη κρυσταλλική


Εκτέλεση:

Βρέχουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα και το βάζουμε στο σκεύος που θα χρησιμοποιήσουμε. Σε ένα μπολ ρίχνουμε τη βρώμη, το αλεύρι, την καστανή ζάχαρη, το 1 κουταλάκι κανέλα και τη σόδα. Ανακατεύουμε καλά και στη συνέχεια ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο. Ανακατεύουμε πάλι πολύ καλά να ενσωματωθεί το βούτυρο με τα υπόλοιπο μείγμα. κρατάμε 1 κούπα από το μείγμα στην άκρη. Το υπόλοιπο το απλώνουμε πάνω στο σκεύος μας με τη λαδόκολλα και το πατάμε ομοιόμορφα με το πίσω μέρος ενός κουταλιού. Καθαρίζουμε και κόβουμε σε μικρά κυβάκια τα μήλα. Τα ραντίζουμε με τον χυμό πορτοκάλι και στη συνέχεια τα πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και το 1/2 κουταλάκι κανέλας που αφήσαμε και τα ανακατεύουμε. Ρίχνουμε τα μήλα πάνω απο το μείγμα και τα φτιάχνουμε να είναι παντού στην επιφάνεια. Από πάνω ρίχνουμε το υπόλοιπο μείγμα της βρώμης που κρατήσαμε. Σκεπάζουμε το σκεύος με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους180 βαθμούς για 30 λεπτά. Μετά βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά ακόμα μέχρι να ροδίσει. Οταν κρυώσουν τις κόβουμε σε σχήμα και μέγεθος που θέλουμε





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου