Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2016

Εκλέρ ταψιού με εναλλακτική κρέμα

Υλικά για τη ζύμη:
1 κούπα νερό(240 ml)
1/2 κούπα βούτυρο (120 γρ.)
1 κ,σ ζάχαρη
1/2 κ.γ αλάτι
1 κούπα αλεύρι γ. ο .χ
4 αυγά.
Υλικά για τη γέμιση:
250 γρ τυρί κρέμα
145 γρ άνθος αραβοσίτου βανίλια στιγμής
3 κούπες γάλα.
Υλικά για την επικάλυψη :
400 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
3 κ.σ ζάχαρη άχνη
1 βανίλια
ή 400 ml φυτική κρέμα γάλακτος.
Υλικά για τη σάλτσα σοκολάτας :
1/4 κούπας κακάο (25 γρ)
1 κούπα καστανή ζάχαρη(220 γρ)
3/4 κούπας γάλα εβαπορέ (180 γρ)
1/4 κούπας βούτυρο (60 γρ)
2 βανίλιες.
Εκτέλεση για τη σάλτσα σοκολάτας:
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το κακάο με την ζάχαρη πολύ καλά. Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το γάλα, το βούτυρο, τις βανίλιες και βάζουμε στη φωτιά. Ανακατεύουμε μέσα τα ξηρά υλικά και αφήνουμε να βράσει για 4 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς, θα πρέπει στο τέλος η σάλτσα να στέκεται και να καλύπτει το πίσω μέρος ενός κουταλιού.
Εκτέλεση για το εκλέρ:
Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο μαζί με το νερό και το αφήνουμε να πάρει μια βράση, ρίχνουμε και τη ζάχαρη με το αλάτι και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Ρίχνουμε με μιας το αλεύρι, ανακατεύουμε γρήγορα μέχρι να σχηματιστεί μια μπάλα που ξεκολλάει από τα τοιχώματα. Αφήνουμε τη ζύμη να κρυώσει για λίγα λεπτά. Αφού κρυώσει αρκετά ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά ανακατεύοντας με ένα κουτάλι κάθε φορά πριν την προσθήκη του επόμενου. Βουτυρώνουμε ελαφρά ένα πυρέξ περίπου 23* 33 εκατοστά και απλώνουμε το μίγμα ώστε να καλύψει όλη την επιφάνεια και λίγο τις πλευρές. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσει αρκετά. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος θα φουσκώσει αρκετά όμως όταν το βγάλουμε θα επανέλθει. Εκτέλεση για την κρέμα:
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το τυρί κρέμα με ένα σύρμα και το βάζουμε στο ψυγείο. Σε ξεχωριστώ μπολ χτυπάμε το άνθος αραβοσίτου με το γάλα μέχρι να πήξει και να γίνει κρέμα και το βάζουμε στο ψυγείο. Όταν κρυώσει καλά ανακατεύουμε στην κρέμα το τυρί μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Όταν η βάση του εκλέρ κρυώσει τελείως απλώνουμε από πάνω την κρέμα και πάνω από την κρέμα την σαντιγή που έχουμε χτυπήσει την κρέμα γάλακτος. Τέλος γαρνίρουμε με την σάλτσα σοκολάτας. Καλό θα ήταν τη σάλτσα να μην τη βάλουμε όλη πάνω από το γλυκό αλλά σε κάθε κομμάτι που κόβουμε να βάζουμε από πάνω του.










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου