Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2016

Μηλόπιτα σε μορφή κέικ

Ο καλύτερος τρόπος για να υποδεχτούμε το φθινόπωρο είναι αυτή η μηλόπιτα, πανεύκολη και πολύ νόστιμη, τα αρώματα του μήλου και της κανέλας '' πλημμυρίζουν'' την κουζίνα.
Υλικά :

4 μήλα κομμένα σε μικρά κομμάτια
200 γρ βούτυρο
3 αυγά
1+ 1/2 κούπα ζάχαρη
1 κ.γ κανέλα σε σκόνη
1κούπα σταφίδες ξανθές( προαιρετικά)
500 γρ αλεύρι φαρίνα
1 κούπα γάλα εβαπορέ(μισό γάλα, μισό νερό)
1 κ.γ βανίλια σε υγρή μορφή ή 2 καψουλάκια βανίλιας. 

Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το βούτυρο και τη ζάχαρη και σε σιγανή φωτιά ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να λιώσει. Όταν γίνει το αφήνουμε στην άκρη για να πέσει η θερμοκρασία του. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το γάλα, την κανέλα και τα αυγά και χτυπάμε με το μίξερ καλά, προσθέτουμε και το μείγμα βούτυρο -ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα να ενσωματωθούν καλά τα υλικά. Έχουμε κόψει από πριν τα μήλα σε μικρά κομμάτια και τα προσθέτουμε στο μείγμα ανακατεύοντας με ένα κουτάλι πολύ καλά. Αν θέλουμε να βάλουμε σταφίδες τις βάζουμε τώρα, προσθέτουμε και τη βανίλια. Ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι ανακατεύοντας με ένα κουτάλι. Βουτυρώνουμε πολύ καλά ένα ταψάκι και ρίχνουμε το μείγμα μας. Ψήνουμε για περίπου 50 λεπτά ή μέχρι να βυθίσουμε ένα μαχαίρι και να βγει καθαρό. Όταν κρυώσει πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου